Lengte: 42 km
Hoogtemeters: 198
Gereden: Mei 2016

De 3e en laatste MTB-route gaat in een grote lus door het Kroondomein. Vanaf de camping links afslaan en na ongeveer 1km recht de bossen in duiken. Via diverse mooie bospaden fiets ik om het dorpje Gortel heen en kom in het Kroondomein uit op dezelfde route dan 2 dagen terug. Ik volg deze zelfde route een stuk zuidwaards en sla bij de eerste grote kruising rechts af en maak zo een lus richting het westen.

Op dit brede pad door het naaldbos vallen op diverse plaatsen de diep in de grond gekerfde religieuze teksten op. Met teksten als "De waarheid zal u vrijmaken" hoop ik niet dat ik ergens verderop een sekte tegen kom. Na een heel boekwerk van teksten te zijn gepasseerd rijd ik verder richting Udel en kom zo langs het enorme grote heidevelt Vosselt. Aan het einde van dit heideveld sla ik links af en kom uit op het Hoog SoerenseVeld. Net als Vosselt is ook dit heide veld een prachtig stukje natuur in Nederland. Ik rijd in een grote lus, door de bossen, om het HoogSoerense veld heen. Ter hoogte van de doorgaande weg zit ik in de buurt van Apeldoorn-Noord en dus ook vrij dicht bij het Paleispark.

foto1
foto2
foto3
foto4
foto1
foto2
foto3
foto4

Ik sla links af en rijd door de bossen noordwaards en kom zo uit op een deel van de route van twee dagen eerder. Ook nu passeer ik weer de oude plaggenhut bij de boom. Ook vandaag weet ik nog steeds niet wat het is, maar achteraf blijkt dit de ruim negentig jaar oude schuil- of schildershut van koningin Wilhelmina te zijn. Omdat ik geen zin heb om dezelfde lange weg van een eerdere route terug te nemen, sla ik op de brede hoofdweg rechts af. Paralel aan de eerder gereden route rijd ik nu via wat smallere paden door de bossen verder richting het noorden. Ik kom uit op de doorgaande weg naar het gehucht Nierssen. Aan deze weg liggen ook weer diverse grafheuvels. Na ongeveer een kilometer op de doorgaande weg te hebben gefiets, pak ik na zo'n grafheuvel het eerste zandpad rechts.

Het lange harde zandpad vraagt om hard te rijden en met hoge snelheid rijd ik door de bossen en langs het heideveld. Vanaf het heideveld moet ik links af en dan zo'n beetje loodrecht omhoog om weer bij de camping uit te komen. Ik zig-zag door het bos en kom aan de rand van het bos uit bij een parkeerplaats. Na nog een klein stukje rechtdoor, sla ik links af en kom zo uit op bekend terrein. Het pad herken ik namelijk van mijn eerste route. Ik rijd nog een klein stukje langs het weiland en sla links af. Vanaf nu is het immer gerade aus door het bos. Het pad komt uit op de doorgaande weg naar de camping. Ik sla links af en kom na een prachtige route van ruim 42 Km weer uit bij de camping.

Zwaarte parcours:   
Techn. moeilijkheid:  
Hoogteverschil:  
Bewegwijzering:  

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.