Lengte: 8,9 km 
Hoogtemeters: 104
Gereden: Maart 2015

Deze nieuwe MTB-route van Assen stond al een tijdje op het programma. Het werd dan ook hoog tijd om deze MTB-route in Assen eens te gaan verkennen. De Baggelhuizerplas ligt aan de westkant van Assen, tegen het dorpje Witten aan. De start van de MTB-route is bij het informatiebord op de parkeerplaats naast de Baggelhuizerplas.

De MTB-route in Assen is in April 2014 geopend en is dus nog vrij nieuw. De route is tot stand gekomen met MTB Assen en de gemeente Assen. De 9,5 kilometer lange MTB-route is gelegen in Recreatiegebied Baggelhuizerplas. De MTB-route loopt al slingerend door het gehele gebied en rond de Baggelhuizerplas. De MTB-route bevat veel singletracks: snelle passages, kuipbochten, technische stukken en diverse klimmetjes en afdalingen welke het tot een zeer leuke route maken. De MTB-route is een leuke uitdaging voor zowel de beginnende als de gevorderde mountainbiker. De gehele route wordt gemarkeerd door middel van het internationale MTBteken in de kleur rood.

MTB-route Assen

De route is zeer afwisselend en op vele stukken erg technisch. Vanwege de relatief weinig kilometers is het een zeer vermakelijk trainingsrondje die je met plezier een aantal keren achter elkaar rijd. De MTB-route wordt goed onderhouden. Op diverse plekken was het parcours zelfs voorzien van nieuw zand. Is dan alles positief? Nee. Het recreatiegebied Baggelhuizerplas is bij veel mensen bekend en geliefd en dat merk je. Zeker in het weekend kom je zeer veel hardlopers, crossrunners, wandelaars, honden en collega mountainbikers tegen. Voeg deze allemaal samen op een mooie zondag en je krijgt al snel een beeld hoe druk het rond de Baggelhuizerplas kan zijn.

Desondanks was ik aangenaam verrast over dit parcours en zal er in de toekomst nog regelmatig terugkeren om enkele rondjes te rijden.

Zwaarte parcours:   
Techn. moeilijkheid:  
Hoogteverschil:  
Bewegwijzering:  

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.