Lengte: 59,1 km    
Hoogtemeters: 290
Gereden op: 16 aug 2014

De (massa)start is bij het sportcomplex van Zevenhuizen. Na op de hoofdweg linksaf te slaan duiken we de weilanden in en rijden enkele kilometers langs maisvelden en door weilanden heen richting Zuurse Duinen. Zuurse Duinen bevat enige leuke trails met wat hoogteverschil en is een gebeid waar ik reeds veel heb gefietst. Vanaf de Zuurse Duinen volgen we een smal en kronkelend pad door de bossen richting America. Dit gedeelte van het bos is nagenoeg altijd erg nat, zo ook nu. Het laatste stuuk door dit bos is ploeteren en slalommen door en om de enorme modderpoelen heen. Eenmaal uit het bos zetten we koers richting Een. We crossen door Een en duiken achter Een de onverharde wegen op richting Veenhuizen.

zevenhuizen2014-start

In Veenhuizen rijden we een rondje om de oude gevangenis heen en zetten vervolgens koers naar het Westen. Via de doorgaande weg pakken we in de buurt van Weperpolder een grote bult die de kuiten even op de proef stelt. Na Weperpolder is het eerst gedaan met de onverharde wegen. Via enkel doorgaande verharde wegen rijden we noordwaards richting Haule. Pas na Haule duiken we weer een bosrijk gebied in en krijgen enkele mooie lange rechte paden afgewisseld met leuke single tracks te verduren. In dit bos liggen weinig plassen en modderpoelen waardoor het lekker doorrijden is. Vanuit het bos rijden we deels verhard en deels onverhard (veelal door weilanden en langs maïsvelden) om Haulerwijk heen richting Een-West.

In Een-West duiken we plotseling links af een boerenerf op en rijden dwars door de koeienstal heen. Je kunt je voorstellen dat deze schuur niet dagelijks open staat voor MTB-ers dus houd hier rekening mee! Vanuit de koeienschuur rijden we naar Een-west waar we door de velden van een de lokale boomkwekerij rijden. Dit is een erg leuke afwisseling in het hele parcours. Na de doorgaande weg te hebben gevolgd en over te hebben gestoken, rijden we verder richting het noorden. Na nog een zeer klein stukje bos te hebben gepakt slaan we uiteindelijk lings af de weilanden in. Een lang en vrij zwaar pad brengt ons richting Haspel waarna de lange rechte doorgaande weg uiteindelijk uitkomt in Zevenhuizen maar er wacht ons nog een kleine verassing, een klein bultje met een bijbehorende korte afdaling moet je nog even nemen alvorens het sportcomplex weer op te rijden.

Zwaarte parcours:   
Techn. moeilijkheid:  
Hoogteverschil:  
Bewegwijzering:  

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.