Lengte: 33,2 km    
Hoogtemeters: 66

Nog een van mijn favorieten is de vaste MTBroute in Sleen, veelal bekend als de Kibbelkoele route. De start (en finish) van de route is de parkeerplaats naast de Kibbelkoeleplas. Deze MTBroute is volledig gemarkeerd middels paaltjes met het internationale MTB teken er op. De route wordt perfect onderhouden door de lokale MTBclub en is zeer in trek bij veel MTB-ers. De MTBroute is zeer technisch: het bevat zeer veel singeltracks waarmee je MTBskills uitstekend worden getest. De totale lengte van de route is 33 km en is bij droog weer ook nog eens heerlijk snel. Een tijd van minder dan 1½ uur is zeer goed te doen.

Direct vanaf de start van de route beginnen de vele singletracks. Smalle technische paden met ontelbaar veel bochten loodsen je door het bos. Met name in het begin van de route zit er enig hoogtverloop in de route. Deze duinen van opgewaaid stuifzand zijn een perfecte combinatie met de singletracks. Een leuke variatie in de route is de korte buckel-piste (korte hobbels achter elkaar) met kort daarna een stukje freeride over een zeer smalle dennenboom. Gelukkig is dit optioneel en kun je gewoon het bospad blijven volgen. In de route zitten ook een groot aantal stukken waar veel boomwortels op het pad liggen. In combinatie met de vele bochten kan dit lastig, of juist een uitdaging zijn om over heen te crossen. 

De MTBroute slingert grotendeels langs de randen van het bos, om zo de rust in het bos te bewaren. Achter in de route is er nagenoeg geen hoogteverloop meer en blijven alleen de vele singletracks over. Alleen bij het einde van de route, zijn rondom de Kibbelkoeleplas nog een aantal pittige en zeer technische klimmetjes verwerkt die een mooie afsluiter vormen van een prachtig MTBparcours.

Zwaarte parcours:   
Techn. moeilijkheid:  
Hoogteverschil:  
Bewegwijzering:  

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.