Lengte: 64,5 km    
Hoogtemeters: 157

De omgeving van het Drentse Zeegse is een prachtige en gevarieerde omgeving om te MTB-en. De toertocht van Zeegse bewijst dit nog maar eens. De startplaats is het Fletcher Hotel in Zeegse. Vanaf daar gaat de route over de voormalige zandvlakte en vervolgens via gevarieerde paden door de bossen van Zeegse richting Schipborg. Vanuit Schipborg rijden we via de onverharde paralelweg naast de N34 door naar het Strubben-Kniphorstbosch waar je de volledige Strubben-ATBroute volgt. Deze MTB-route is een en al singeltrack en past perfect in de route. 

Vanuit de bossen bij Annen zetten we koers richting Gieten en pakken hier een deel van de MTB-route door het Gieterbos mee. De route gaat over de vele brede lange paden door het bos maar pakt helaas de zware klimmetjes bij de twee plassen niet mee. Vanuit het Gieterbos gaat de route richting Rolde en steken we in een lange rechte lijn het Balloerveld over. Dit prachtige natuurgebied is schitterend om te fietsen en kan loodzwaar zijn. Is het warm dan heb je last van mul zand en bij veel regen zuigt de bodem enorm. Desondanks is het een geweldig gebied om door heen te rijden. Na het Balloerveld slaan we rechts af en pakken een klein stuk doorgaande weg om even later linksaf het bos in te duiken richting Gasteren.

Het bos is een variatie van leuke singeltracks en erg veel boomwortels wat lastig rijden is. Eenmaal uit het bos steken de weg schuin over en volgen de verharde weg richting de Gasterse duinen. De Gasterse duinen is net als het Balloerveld een mooi natuurgebied waar je prachtig doorheen kunt fietsen. Na wat smalle zandpaden paden door heide velden en bos gaan de laatste kilometers over het fietspad weer terug richting Zeegse.

De totale route is bijna 65km en bevat een zeer gevarieerde samenstelling van bos, singeltracks, zandpaden, heide etc. De route is niet gemarkeerd en dient volledig via de GPStrack te worden gereden.

Zwaarte parcours:   
Techn. moeilijkheid:  
Hoogteverschil:  
Bewegwijzering:  

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.