Lengte: 5 km    
Hoogtemeters: 24

Een van de leukste uitgezette Mountainbike routes in Drenthe is die in Schipborg / Zuidlaren. De route staat bekend als de "Strubben-ATBroute". De uitgezette MTBroute loopt door het mooie Strubben-Kniphorstbosch. Het Strubben-Kniphorstbosch is een uniek stukje natuur en landschap en is gelegen tussen Schipborg, Anloo en Annen. Het Strubben-Kniphorstbosch is het enige archeologische reservaat van Nederland en er is dan ook een grote hoeveelheid aan archeologische monumenten: hunebedden, grafheuvels etc.. En tussen al dat moois, mogen wij dus MTB'en.

foto1
foto2
foto3
foto4
foto5
foto1
foto2
foto3
foto4
foto5

De route start nabij de Borgweg in Schipborg en staat met een bordje aangegeven. De gehele route is perfect gemarkeerd met de welbekende MTB bordjes en heeft een lengte van 5 km. De route is voor zo'n 75% singeltrack met in het parcours kleine heuvels en kuipbochten om lekker snelheid te kunnen houden. Tegen het einde van het parcours is een 40 meter lange vlonder gebouwd welke bedekt is met gaas om goed grip te kunnen houden. Al met al een prachtig parcours die je met veel plezier diverse malen achter elkaar wilt rijden. Zeker bij droog weer is het een mooi en snel parcours.

Er is 1 nadeel. Ondanks dat het een uitgezet parcours is, is het er bij mooi weer en in de weekenden druk met wandelaars (en honden). Velen hebben geen flauw benul van de aanwezige route en lopen dus over de route. 

Zwaarte parcours:   
Techn. moeilijkheid:  
Hoogteverschil:  
Bewegwijzering:  

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.