Lengte: 46,9 km    
Hoogtemeters: 56

De toertocht van Surhuisterveen werd ditmaal (2014) voor het eerst gereden. Het was een beetje een gok omdat er nu niet echt veel bos rondom het dorpje liggen. Gezien de omgeving kan deze route ook prima op de grvelbike gereden worden. De route gaat vanuit Surhuisterveen over diverse onverharde veldwegen door de weilanden richting het bos Trimunt. Na dit stukje bos volledig te hebben gezien rijd je deels verhard en deels onverhard richting Marum. Je rijd door Marum heen en gaat via lange rechte onverharde wegen richting Nuis. De route maakt nu een grote lus terug richting Marum maar niet voordat je door een zeer leuk stuk bos gaat met her en der wat smalle paden, maar geen singel tracks helaas. Eenmaal uit het bos sla je rechts af, om zo via lange / brede onverharde wegen door te rijden naar de Wilp.

surhuisterveen

De route maakt een korte uitstap naar een soort van oude crosbaan en gaat daarna door naar de echte crosbaan bij Trimunt. Via een stukje singeltrack langs de A28 kom je uit op deze crosbaan waarop een leuke route is uitgezet. Bij het weer uitkomen op de hoofdweg ga je links om de route richting het Trimunterbos weer te pakken. Je pakt nu weer een deel van de route die je aan het begin ook hebt gereden om uiteindelijk via de doorgaande weg koers te zetten terug naar Surhuisterveen.

Ondanks de relatief vele lange onverharde rechte stukken, zit er genoeg variatie in de route en hoop ik dat deze toertocht volgend jaar een vervolg krijgt.

Zwaarte parcours:   
Techn. moeilijkheid:  
Hoogteverschil:  
Bewegwijzering:  

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.