Lengte: 54,1 km    
Hoogtemeters: 350

De toertocht van Valthe staat vermeldt als de Zuidenveldrit en staat al enkele jaren op de MTB toertocht kalender. Met een afstand van 54 km is dit een stevige tocht die door het heuvelachtige terrein van het Valtherbos, boswachterij Exloo en langs het Molenveld gaat. De start en finish is bij het clubgebouw v.v. Valtherboys midden in Valthe.

Vanaf de start gaat de route noordwaarts over lange onverharde paden richting het Exloërbos. In het bos is de variatie groot. Vele singeltracks afgewisseld met langere rechte stukken ter overbrugging van de volgende lading singeltracks. Via enkele onverharde wegen rijd je daarna rondom Odoorn door naar het Valtherbos. Het Valtherbos krijg je in zijn geheel voor je kiezen en is net als de vorige bossen een mooie afwisseling van singeltracks en langere verbindingspaden.

Na het Valtherbos rijd je uiteindelijk via een kort stuk doorgaande weg terug naar Valthe. De route is voor zo'n 90% onverhard en is zeker in de herfst / winter erg modderig. Ondanks dat is het een zeer mooie gevarieerde route die het rijden meer dan waard is! De route is niet gemarkeerd en dient volledig via de GPStrack te worden gereden.

Zwaarte parcours:   
Techn. moeilijkheid:  
Hoogteverschil:  
Bewegwijzering:  

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.