Lengte: 43,6 km    
Hoogtemeters: 96

Met Norg als thuisbasis voor veel van mijn MTB ritjes was dit een tocht die natuurlijk niet mocht ontbreken. De start van de route is de voetbalclub in Norg aan de Schapendrift. Vanuit daar gaat de route zuidwaards via lange onverharde wegen door de weilanden richting Zuidvelde. Met natte sneeuw / regen en een stevige zuiden wind is dit stuk erg bikkelen. Je pakt een klein stukje bos richting Westervelde en via wederom enkele lange onverharde wegen gaat de route de bossen achter de Norgerberg in. Dit gedeelte is in de weekenden veel rustiger dan het andere en bekendere stuk bos van Norg. Toch vind ik ook dit stuk bos zeer fijn om in rond te rijden.

We komen uit naast de Norgerberg en pakken een klein stuk bos aan de andere kant van de weg om daarna met een Noordwaardse lus weer in het bos uit te komen. Na een klein stuk van het einde van het Norgerbos te hebben gereden gaat de 45 km lus nu Oostwaards. Ook hier is het een afwisseling van lang rechte stukken onverharde wegen (o.a. langs weilanden) met her en der nog een stuk bos. Je komt uit in Peest en pakt dan direct daarna het stuk bos mee en rijd al slingerend door de velden terug naar Norg. .

Via het fietspad gaat de weg na ongeveer 1 km links het Norgerbos weer in waar het leukste voor het laatst wordt bewaard. De route gaat nu over de veelal bekende single tracks en bredere paden van het Norgerbos. De variatie in dit bos is erg leuk en zeer goed voor de techniek. De route gaat nu zuidwaards richting de camping maar we houden hier links aan en komen zo na ongeveer 44 km weer uit bij de voetbalvelden van Norg.

De route is niet gemarkeerd en dient volledig via de GPStrack te worden gereden.

Zwaarte parcours:   
Techn. moeilijkheid:  
Hoogteverschil:  
Bewegwijzering:  

 

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.