Lengte: 47,1 km    
Hoogtemeters: 213

De toertocht van Diever wordt georganiseerde door FTC Diever en loopt volledig door het prachtige national park Drents Friese Wold. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is een groot aaneengesloten natuurgebied op de grens van Friesland en Drenthe. Het ruim 61 km² grote nationale park bestaat uit bos, heide en stuifzanden. De 45 km route die ik gereden heb slingert zich over vele gevarieerde wegen door het bos en gaat voor een deel over de bestaande MTB-route. Vanwege de vele regenval in de weken voorafgaande aan deze tocht was het op veel plekken een waar gevecht tussen de MTB en de modder. 

Vrij direct in het begin van de route is een nieuw lus aan de bestaande MTB-route toegevoegd. Deze nieuwe lus is bedekt met een dikke laag zand en nog niet goed ingereden / geslonken en daardoor vreselijk mul. Vanaf de extra lus rijd je via vele singletracks en bredere paden door dit prachtige gebied. Een punt van aandacht is nog wel, dat delen van de route ook gebruikt worden door motorcrossers. Opletten dus. De route is voor 95% onverhard, erg afwisselend en voor de rest gewoon erg mooi om te rijden.  

De route is niet gemarkeerd en dient volledig via de GPStrack te worden gereden.

Zwaarte parcours:   
Techn. moeilijkheid:  
Hoogteverschil:  
Bewegwijzering:  

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.