Lengte: 55,5 km
Hoogtemeters: 222
Gereden: November 2016

Het is een koude zondag in november als vele Mountainbikers zich verzamelen bij het voetbalveld van Asser Boys voor een MTB toertocht van MTB Assen. We kunnen na inschrijving direct van start en dat is prettig. Geen massastart en dus lekker rustig aan beginnen. Door een klein stukje bos ten oosten van Assen rijden we noordwaards richting kampsheide. We rijden om het vennetje heen verder richting het noorden. Onderweg passeren een van de mooiste hunnebed in Drenthe: Hunnebed D16. Groot en prachtig gelegen in het Drentse landschap.

Via Loon rijden we richting Taarlo. We rijden om het prachig gelegen vennetje heen en vervolgens via een lus om Taarlo richting het Balloërveld. Toertochten rondom Assen pakken steevast het Balloërveld mee, zo ook nu. We steken het veld aan de westkant in zijn geheel over en na een kleine lus rijden we aan de oostkant weer terug omhoog richting Gasteren. Het is koud en er blaast een hare en gure wind. Ik rijd alleen en ben een ware windvanger op het grote open veld.

Via de Gasterse duinen rijden we om Gasteren heen naar het Ubbinkbos. Ook het Ubbinkbos komt, hoe klein het ook is, steevast terug in vele toertochten. Vanuit het Ubbinkbos zichzaggen we door de weilanden richting Anloo. Direct in Anloo slaan we rechts af en pakken het onverharde pad aan een stuk rechtdoor, door het Anloöer bos richting Eext.

foto1
foto2
foto3
foto4
foto1
foto2
foto3
foto4

Vóór Eext buigen we via enkle onverharde paden tussen de weilanden door af richting Anderen. Het onverharde pad gaat een klein stuk parallel langs de N33 waarna we rechtsaf slaan richting Rolde. Het ondervharde pad wat we volgen is de oude spoorbaan. Van de spoorbaan is niks meer over, behalve misschien de vele stenen die tussen de bielzen hebben gelegen.

Aan de westkant van Rolde ligt een groot stuk bos. Het kenmerkt zich door vele smalle paden die kriskras door het bos en over het heideveld gaan. De organisatie heeft goed zijn best gedaan, want we krijgen het gehele bos aan alle kanten te zien. We verlaten het bos via hetzelfde pad als we er zijn ingekomen, alleen slaan we nu links af. Het onverharde pad komt uit bij het dorpje Deurze. We steken het Deuzerdiep over en nemen de eerste afslag links.

De onverharde en verharde paden wisselen elkaar af en komen hierdoor uit bij de Asserwijk Vredeveld. Vanuit de wijk Vredeveld rijden we via kleine stukjes bos in zijn geheel onverhard terug richting het sportcomplex van de Asser Boys.

Zwaarte parcours:   
Techn. moeilijkheid:  
Hoogteverschil:  
Bewegwijzering:  

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.