Lengte: 12 km    
Hoogtemeters: 113
Gereden: Oktober 2014

Op uitnodiging rijd ik op een van de laatste zondagen van Oktober naar Naarden. Die dag staat er een MTB tocht gepland over de Utrechtse Heuvelrug met als toetje de MTBroute van Lage Vuursche. We gaan van start bij de vestingswal in Naarden en rijden vanaf daar richting de bossen. De omgeving doet mij al heel snel denken aan Drenthe. Bos, heide en veel zandpaden, alleen een hunnebed ontbreekt nog. Opvallend is ook de hoeveelheid MTB-ers die we tegenkomen. Dat soort aantallen zie ik in Drenthe alleen bij toertochten.

De bossen en zandpaden waar we overheen rijden zijn schitterend. We duiken vanuit de bossen, de heide op en komen via single tracks en vele onverharde paden steeds dichter bij de MTBroute van Lage Vuursche. Als we het koffiehuis in de recreatiekuil naast Kasteel Drakensteijn naderen kunnen we de MTBroute bijna ruiken.

De start van de 10,5 km lange route is midden in de bossen en wordt aangeduid d.m.v. het internationale MTB-teken (driehoek met 2 rondjes). De MTBroute van Lage Vuursche wordt gekenmerkt door vele single tracks met op vele plekken mul zand, enkele klimmetjes maar vooral door zijn ontelbare hoeveelheid boomwortels en kuilen / korte hobbels. Met een hardtail is het veel staan en ondanks mijn 29-er heb ik ruzie met de vele boomwortels. Het lange rechts stuk bospad wat we tegen het einde van de route voorgeschoteld krijgen is dan ook een verademing. Eindelijk krijgen mijn nieren weer een beetje rust. Het laatste stuk single trail komt uit op het begin van de route. Bij drukte is het even opletten, want je rijd tegen elkaar in. Wanneer we uiteindelijk weer bij het begin van de route uitkomen is de drang groot om nog een rondje te rijden, want leuk is het parcours zeker!

Zwaarte parcours:   
Techn. moeilijkheid:  
Hoogteverschil:  
Bewegwijzering:  

<p>

</p>

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.