Lengte: 25,8 km    
Hoogtemeters: 560

Op de kaart is de Labeaume Le Plateau Des Gras route Nr9 en wordt aangeduid als "Circuit très difficile" en dat klopt. Het is ook hier weer redelijke uitdaging om deze route volledig te kunnen rijden, aangezien de markering lastig te vinden is. De start is ook hier weer de Spar in Pradons. Fiets rechtdoor over de brug en vervolg de onverharde weg op die langs een klein deel van "Cirgue de Gens" gaat en uitiendelijk vlak voor Chauzon uit komt. Sla voor Chauzon links af en volg de geel witte markeringen. De onverharde weg loopt door het ruige landschap met diep uitgeslepen droge rivierbeddingen en dwars over Le Plateau des Gras. 

Le Plateau des Gras vond ik erg bijzonder. Het is een groot verlaten gebied met her en der heel oude verlaten huizen (zeg maar ruïnes) en heel veel dorre planten. Doordat je geen beschutting hebt van bomen o.i.d. was het er in die zomer ook heel erg heet. De route is redelijk goed te volgen maar richting Uzer wordt het lastig. Veel markeringen zijn op de rotsen op de grond geschilderd en niet altijd even goed te zien. Vlak boven Uzer krijg je een groot aantal zeer technische afdalingen te verwerken waardoor ik de beschrijving "Circuit très difficile" meteen snap. Eenmaal beneden steek je de rivier over en rijd je rechtdoor. Je gaat bij de grote weg links en direct weer links. Je maak als het ware een grote je een lus. Hierna volg je vervolg je de onverharde weg direct aan de rechter kant omhoog. Deze brede onverharde weg is een constante steile klim waar ik geen enkel routemarkering meer kan vinden. 

IMG0171
IMG0172
IMG0173
IMG0174
IMG0175
IMG0176
IMG0177
IMG0171
IMG0172
IMG0173
IMG0174
IMG0175
IMG0176
IMG0177

De lange onverharde weg is heerlijk om te fietsen en op een zigeunerkamp na, kom ik niemand tegen. De weg komt uiteindelijk uit op de doorgaande weg naar Labeaume. Ik heb al een tijdje geen markering meer gezien en besluit om een voorbij rijdende gendarmerie aan te houden en naar de weg te vragen. Het gaat allemaal niet van harte maar ik blijk hier rechts af te moeten. Na 600m sla je links af de onverharde weg op en vervolg je de gemarkeerde route weer. Dit smalle pad ligt her en der bezaaid met grote keien en is vrij lastig te fietsen, zeker met de vele voetgangers als tegenligger. Aan het einde van de onverharde weg sla je links af en kom je weer uit op de doorgaande weg naar Ruoms.

Zwaarte parcours:  Normaal 
Techn. moeilijkheid:  Gemiddeld
Hoogteverschil:  Weinig
Bewegwijzering:  Uitstekend

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.