Lengte: 50,7 km    
Hoogtemeters: 1094

Een deel van deze route komt overeen met La Montagne de la Serre route Nr10. Vanaf Pradons heb ik besloten om via de doorgaande weg eerst naar Sampzon te klimmen en van daaruit de route te volgen richting Col de La Cize. Sampzon is een vreemd ogende rots die je vanuit de wijde omtrek kunt zien met helemaal bovenop allerlei zend en ontvangstapparatuur. De klim naar Sampzon is deels onverhard en merendeels verhard, maar desondanks een pittige klim. Het vinden van de route is wat lastig. Over de brug naar Sampzon houd je links aan en pakt iets verderop het onverharde pad naar rechts. Eenmaal bovenop bij Sampzon heb je een prachtig uitzicht over de Ardeche. Vanaf hier is het wat zoeken naar de juiste route. Er staan her en der wat markeringen geschilderd die ik besluit te gaan volgen, maar al snel heb ik door dat de markeringen erg sumier zijn weergegeven en fiets daardoor grotendeels op mijn gevoel. Ik belsuit om de GR4 wandelroute te volgen die over de de kam van deze berg loopt. De GR4 route is lastig en klimt en daalt via brede rotspaden door het ruige landschap. De gemaakte keuzes van de GR4 blijkt de juiste te zijn en ik kom uiteindelijk uit bij Combe de Bonne Fille.

IMG0179
IMG0180
IMG0181
IMG0182
IMG0184
IMG0185
IMG0179
IMG0180
IMG0181
IMG0182
IMG0184
IMG0185

Vanaf Combe de Bonne Fille heb je een schitterend uitzicht over de vallei. Vanaf Combe de Bonne Fille houd je rechts aan en klim je als een berggeit via de bergflank over een prachtige onverharde weg naar Col de la Cize. Vanaf Col de la Cize daalt de weg via een zeer smal en ongelofelijk technisch pad af door de bossen naar beneden. Vanaf hier is de route weer gokken en ik krijg het vermoeden dat er meerdere routes door elkaar lopen. Omdat ik geen juiste onverharde paden kan vinden die de MTB-route zou moeten zijn, belsuit ik via de doorgaande weg richting Vagnas te rijden. Na enkele kilometers zie ik echter weer een geschilderde markering, maar al snel wordt duidelijk dat deze weer een heel andere kant op gaat. Na een aantal keren verkeerd te zijn gereden ben ik uiteindelijk via de gewone weg terug naar Salavas gereden en heb vanaf daar de deels onverharde route naar Sampzon weer opgepakt. Vanaf Sampzon weer afdalen naar de brug en dan voorbij de campings over de brug naar links om via de weg terug te rijden naar Pradons.

Zwaarte parcours:  Normaal 
Techn. moeilijkheid:  Gemiddeld
Hoogteverschil:  Weinig
Bewegwijzering:  Uitstekend

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.