Lengte: 30,8 km of 27,4 km
Hoogtemeters: 186 of 301

Er zijn diverse mogelijkheden om vanuit Blåvand naar de Bordrup Klit Plantage MTB-route te fietsen. Beide routes zijn leuk om een keer gefietst te hebben. De eerste route gaat via het fietspad vanuit Blåvand direct naar de MTB-route. Dit is de snelste een eenvoudigste manier. Op de terugweg ben ik gaan kijken wat voor mogelijkheden er zijn om door de bossen terug te fietsen. De eerste keer fiets je wat in rondjes en kom je op plekken uit waarvan je zeker weet ze een half uur eerder ook gezien te hebben. Uiteindelijk heb ik een leuk stuk alternatieve weg gevonden om terug te fietsen naar Blåvand. Wat ik heb gezien aan omverharde wegen door het bos, moet het mogelijk zijn om geheel onverhard heen en terug te rijden. Een leuke uitdaging voor een eventuele volgende keer. Er zijn niet heel veel wegen door de bossen waardoor verdwalen niet echt mogelijk is.

foto7
foto0
foto1
foto2
foto3
foto4
foto5
foto8
foto7
foto0
foto1
foto2
foto3
foto4
foto5
foto8

Een leuke alternatieve route om naar de MTBroute in de Bordrup Klit Plantage te fietsen is via het strand. Een mooi startpunt hiervoor is de vuurtoren / VVV, waar je na een klein stukje ploeteren door de duinen verder over het strand richting Blåvand rijd. Onderweg op het strand kom je zeer veel bunkers tegen, die allemaal deel uitmaakten van de Atlantikwall. Een aantal bunkers op het strand zijn tot een bijzonder kunstwerk omgebouwd en lijken langzaamaan opgeslokt te worden door de zee. 

Zwaarte parcours:  Normaal 
Techn. moeilijkheid:  Gemiddeld
Hoogteverschil:  Weinig
Bewegwijzering:  Uitstekend

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.