Welkom op MTBTrails

Het is 1996 wanneer ik mijn eerste echte Mountainbike koop: een Grisley Mega 30 met een Shimano LX afmontagen en een Marzocchi XC voorvork, die meer olie lekt dan dat deze veert. Inmiddels vele jaren later, Mountainbike ik nog steeds fanatiek en heb ik op heel veel zeer mooie plekken mogen fietsen. Onder andere in veel vanzelfsprekende MTB gebieden zoals als in Zwitselrand en België, maar ook landen waarbij je niet direct aan Mountainbiken denkt, zoals Denemarken zijn de mogelijkheden legio. Zware beklimmingen, zoals de voet van de Matterhorn bij Schwarzsee (2585m), de "Heavens Door" route naar bedevaartkapel Ziteil (2433m) in Savognin en mijn offroad beklimmingen van de Mont Ventoux zijn voor mij inmiddels échte hoogtepunten geworden.

Sinds ik ben begonnen om met een GPS te gaan Mountainbiken, is tevens het idee ontstaan om de mooiste MTBtrails allemaal online te gaan zetten. Inmiddels staat dan ook een ruim aanbod van vele MTBtrails uit het binnen en buitenland online. En de lijst met nieuwe mooie MTB-routes groeit gestaag door. Naast de GPS tracks probeer ik zoveel mogelijk aanvullende en nuttige informatie over het betreffemde gebied en de MTB-routes te vermelden. Ook probeer ik uit elk gebied MTB kaarten te verkrijgen zodat ook die hier online beschikbaar zijn. Uiteraard zijn alle GPS tracks en MTB kaarten gratis te downloaden.

Heb je nu nog een specifieke vraag of opmerking, of wil je misschien nog meer weten over een bepaald gebied, schroom dan niet om contact op te nemen. Heb je een van mijn mooie MTB-routes nagereden? Laat via een reactie vooral weten wat je er van vond! 

Main Menu

83

Verschillende MTB-routes

In totaal 91 verschillende MTB-routes in zes verschillende landen

2500

KM aan MTB-routes

In totaal meer dan 2700 kilometer aan geweldige MTB-routes

38000

Hoogtemeters

En een duizelingwekkend aantal van meer dan 38000 hoogtemeters

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.